Voor wie…

Wist u dat? Wat de rol kan zijn van gedachten en gevoelens …en het ontstaan van fysieke klachten? Wat heeft de klacht mij te vertellen?

Bij het overgrote deel van de patiënten die aanklopt bij de huisarts met een klacht, ligt stress ten grondslag aan de ziekte. Stress of een hoofd vol gedachten kunnen ziekmakend zijn en manifesteren zich uiteindelijk vaak in lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, blessures, vermoeidheid, slaapproblemen of buikpijn. Vaak is de klacht slechts een symptoom van iets wat eronder ligt.

Je lijf als perfecte thermometer….Je lijf is slimmer dan je hoofd. De richtingaanwijzer die jou precies vertelt welke kant je op wil. Daar waar we met het hoofd geen “nee” zeggen, gaat ons lichaam het voor ons doen. Is er iets in jouw leven dat om aandacht vraagt zodat je jouw kwaliteit van leven kan gaan verbeteren?

 

Herken je dit? Je verantwoordelijk voelen voor de emoties van de ander? De ander niet teleur willen stellen?

Het valt me steeds vaker op hoe mensen zich in bochten wringen omdat ze zich verantwoordelijk voelen voor de emoties van anderen. Je zoon of dochter die verdrietig is, een vader of moeder die zich tekort gedaan voelt, een werknemer, een partner… Maar al te vaak wordt het nog versterkt door uitspraken als “je moet meer rekening met hem houden hoor, hij is erg verdrietig…”
Of misschien komt het volgende je bekend voor: “Je hebt me met die uitspraak heel erg gekwetst…”

Met andere woorden; jij bent verantwoordelijk voor hoe ik me nu voel…

Idioot dat we nergens geleerd hebben hoe onjuist dit is. Van jongs af aan nemen we dit klakkeloos aan voor waar. Als kind krijg je al te horen dat je je moet aanpassen omdat papa of mama het anders vervelend vindt. Ook op school ben jij degene die zich moet gedragen, omdat anders de juf er niet mee kan dealen. Zelfs als dat betekent dat je iets moet doen wat eigenlijk niet bij je past. Jij bent degene die de ander een goed gevoel kan geven wanneer je je gedraagt. Of beter nog, wanneer je zorgt voor… En zo niet, dan leidt dat tot teleurstelling bij de ander. En wie is verantwoordelijk? Juist, jij…

Er zijn hier twee verliezers. Ontstaan uit het conflict tussen het willen behouden van de verbinding met de mensen om je heen en aan de andere kant de loyaliteit aan jezelf. En beide verliezers betalen ook nu weer een enorm hoge prijs. Mentaal in de vorm van stress, spanning, burn-out, depressie. En lichamelijke klachten variërend van hoge bloeddruk tot maagklachten en van nekklachten tot hartkloppingen. Verantwoordelijk voelen voor de emoties van de ander. En daarmee de ander niet teleur willen stellen en dus geen “nee” durven zeggen. Een grote oorzaak van het ontstaan van ziekte. (Bron: Dokter Juriaan)

Deze overtuiging, blokkades en oude patronen kunnen vastzitten in je gedachten én in je lichaam , opgedaan in wat je hebt meegemaakt in bijv. je jeugd, je relatie ed. (Deze kan je ook hebben meegenomen uit je vorige levens…) Wil je graag onderzoeken waar deze vandaan komen? D.m.v. Magnetiseren, Essential Chakra Healing massage en/of Metamorfose massage is het mogelijk om daar dieper naar te kunnen kijken.

aannames

Wist je dat?  Je houdt er van voor mensen te zorgen maar je schrikt van kritiek?  Je bent creatief en ook graag op jezelf?  Grote kans dat je een HSP ( High Sensitive Person)/ hooggevoelig bent !

Hieronder enkele eigenschappen van een HSP…..Herken je jezelf?

  • Je bent geïnteresseerd in het verhaal van een ander en je kunt je goed inleven waardoor je de juiste vragen stelt. Het kan wel een uitdaging voor je zijn je het verhaal van de ander niet teveel aan te trekken…..Luisteren is voldoende, je hoeft niets voor een ander op te lossen.
  • Je bent graag op jezelf. Zodat je kunt bijkomen van alle indrukken die je hebt opgedaan en even al je voelsprieten die naar buiten gericht staan kunt ontspannen. Deze me-time is essentieel als je hoogsensitief bent. De duur is per persoon verschillend.
  • Je kunt intens genieten van kleine dingen. Wanneer alles bij hooggevoelige mensen harder binnen komt geldt dit natuurlijk ook voor fijne gevoelens! Een lach van een kind, fijne muziek, kunst…waar kan jij intens van genieten?…..Doe regelmatig iets waar jij van kunt genieten, hier krijg je energie van.
  • Als je hooggevoelig bent ben je waarschijnlijk ook gevoelig voor voor zintuiglijke prikkels zoals geuren, geluiden en licht. In de natuur kun je heerlijk tot rust komen. Hier hoef je even niets behalve gewoon te zijn en te genieten van de mooie natuur om je heen. Je laadt ook direct weer even je batterijen op.
  • Veel hooggevoelige mensen zijn ook perfectionisten. Logisch, als je bedenkt dat je meer nuances waarneemt en deze diepgaand verwerkt. Je hebt van nature meer oog voor details….meer informatie in de Nieuwsbrief van April 2015*. …Hoe gevoelig ben jij? Een HSP test is te vinden bij www.andrebirkhoff.nl
  • Je houdt van dieren en je vindt er troost bij. Dieren accepteren je zoals je bent en dus ook je hooggevoeligheid. Ze zijn er onvoorwaardelijk voor je en kunnen een rustpunt zijn in een hectische periode.
  • Je zoekt het probleem altijd eerst bij jezelf…Wanneer er iets aan de hand is zoek je automatisch bij jezelf wat je anders of beter kunt doen. Dit komt omdat je wanneer je hooggevoelig bent vanzelf gaat reflecteren op situaties en jouw rol daarin. Soms is het echter niet, of in elk geval maar gedeeltelijk, jouw probleem…..Leer goed onderscheiden wat van jou is maar vooral ook wat van de ander is. Je voelt je regelmatig moe, doordat je je bijvoorbeeld probeert aan te passen aan anderen, het je meer energie kost situaties te verwerken, of omdat je het gevoel hebt niet jezelf te kunnen zijn in bepaalde situaties of gezelschappen.
  • Je twijfelt regelmatig…Wat is de beste keuze? Hoe pakt mijn keuze uit? Het liefst weet je ook hier waar je aan toe bent en vaak weet je pas na je keuze echt hoe het is. Dit maakt dat je kunt gaan twijfelen en niet weet wat je moet kiezen.

Volgens Elaine Aron is 1/5 van alle mensen hooggevoelig. Het zijn fijngevoelige mensen met een wonderbaarlijke gave.

hsp

Of is jouw kind hoog sensitief? Mogelijk is er gezegd dat je kind een probleem heeft, terwijl jij het gevoel hebt dat dat wel meevalt. Als ouder ben je ervan overtuigd dat het gedrag wat als probleem bestempeld wordt (bv. emotioneel, verlegen) Mijn ervaring met deze kinderen is het gehoord worden en begrepen voelen, al heel veel doet met hun zelfvertrouwen. Magnetiseren brengt de levensenergie bij deze kinderen weer in balans en laat het beter stromen. Zodat ze beter bij een ware zelf blijven! (Meer informatie over het Hoog Sensitieve Kind is terug te vinden in de Nieuwsbrief van Oktober 2015 én de Nieuwsbrief  van November 2015*)

 

Rugklachten en gewrichtsklachten? …..Dorn- en Breuss Methode

De Dorn therapie is een zachte wervel en gewrichtsbehandeling. Ze kan gebruikt worden bij klachten, die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom. De Dornmethode is vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk maar zeer werkzaam. Het werkt zonder medicijnen. De basis van de Dornmethode is altijd de correctie van het beenlengteverschil.

De Breuss massage is een fijngevoelige, energetisch handmatige rugmassage, die psychische energetische en lichamelijke blokkades kan oplossen.
Je kunt er veel tussenwervelkolom problemen, zoals ischias en hernia ongevaarlijk en succesvol mee behandelen.

*Nieuwsbrieven zijn terug te vinden op de website onder het kopje Nieuws