Voor wie…

Wist u dat? Wat de rol kan zijn van gedachten en gevoelens …en het ontstaan van fysieke klachten? Wat heeft de klacht mij te vertellen?

Bij het overgrote deel van de patiënten die aanklopt bij de huisarts met een klacht, ligt stress ten grondslag aan de ziekte. Stress of een hoofd vol gedachten kunnen ziekmakend zijn en manifesteren zich uiteindelijk vaak in lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, blessures, vermoeidheid, slaapproblemen of buikpijn. Vaak is de klacht slechts een symptoom van iets wat eronder ligt.

Je lijf als perfecte thermometer….Je lijf is slimmer dan je hoofd. De richtingaanwijzer die jou precies vertelt welke kant je op wil. Daar waar we met het hoofd geen “nee” zeggen, gaat ons lichaam het voor ons doen. Is er iets in jouw leven dat om aandacht vraagt zodat je jouw kwaliteit van leven kan gaan verbeteren?

 

Herken je dit? Je klacht als leermeester…

Je verantwoordelijk voelen voor de emoties van de ander. De ander niet teleur willen stellen.

Het valt me steeds vaker op hoe mensen zich in bochten wringen omdat ze zich verantwoordelijk voelen voor de emoties van anderen. Je zoon of dochter die verdrietig is, een vader of moeder die zich tekort gedaan voelt, een werknemer, een partner… Maar al te vaak wordt het nog versterkt door uitspraken als “je moet meer rekening met hem houden hoor, hij is erg verdrietig…”
Of misschien komt het volgende je bekend voor: “Je hebt me met die uitspraak heel erg gekwetst…”

Met andere woorden; jij bent verantwoordelijk voor hoe ik me nu voel…

Idioot dat we nergens geleerd hebben hoe onjuist dit is. Van jongs af aan nemen we dit klakkeloos aan voor waar. Als kind krijg je al te horen dat je je moet aanpassen omdat papa of mama het anders vervelend vindt. Ook op school ben jij degene die zich moet gedragen, omdat anders de juf er niet mee kan dealen. Zelfs als dat betekent dat je iets moet doen wat eigenlijk niet bij je past. Jij bent degene die de ander een goed gevoel kan geven wanneer je je gedraagt. Of beter nog, wanneer je zorgt voor… En zo niet, dan leidt dat tot teleurstelling bij de ander. En wie is verantwoordelijk? Juist, jij…

Er zijn hier twee verliezers. Ontstaan uit het conflict tussen het willen behouden van de verbinding met de mensen om je heen en aan de andere kant de loyaliteit aan jezelf. En beide verliezers betalen ook nu weer een enorm hoge prijs. Mentaal in de vorm van stress, spanning, burn-out, depressie. En lichamelijke klachten variërend van hoge bloeddruk tot maagklachten en van nekklachten tot hartkloppingen. Verantwoordelijk voelen voor de emoties van de ander. En daarmee de ander niet teleur willen stellen en dus geen “nee” durven zeggen. Een grote oorzaak van het ontstaan van ziekte. (Bron: Dokter Juriaan)

Deze overtuiging, blokkades en oude patronen kunnen vastzitten in je gedachten én in je lichaam , opgedaan in wat je hebt meegemaakt in bijv. je jeugd, je relatie ed. (Deze kan je ook hebben meegenomen uit je vorige levens…) Wil je graag onderzoeken waar deze vandaan komen? D.m.v. Magnetiseren, Essential Chakra Healing massage en/of Metamorfose massage is het mogelijk om daar dieper naar te kunnen kijken.

 

aannames

 

Herken jij je in één van de volgende situatie? ……

* Je wilt leren omgaan met je angsten, onzekerheid en gevoel van onrust (stress, spanning, burn-out, depressie) in je lichaam?

* Je wilt van je lichamelijke klachten bijv. je rugklachten en gewrichtsklachten af ?

* Je wilt een oplossing vinden om het gevoel van blokkades in je denken weg te nemen en diepere inzichten ervaren ?

* Je herkent je zelf (of je eigen kind) als HSP ( HighSensitivePerson ) ?

 

Hieronder enkele eigenschappen van een HSP…..Herken je jezelf?

  • Heb je last van vermoeidheidsklachten?
  • Neem je alle invloeden van de dag en andere mensen mee naar huis, kun je dingen moeilijk loslaten?
  • Pik je de boosheid en het verdriet van anderen op?
  • Neem je emoties over en reageer je van daaruit? Weet je niet meer hoe je dat kwijt kunt raken?
  • Vind je het moeilijk om dat allemaal onder woorden te brengen?

Dit zijn allemaal prikkels. Prikkels zijn eigenlijk alles wat je zintuigen prikkelt en/of om je aandacht vraagt. Prikkels horen bij het leven. Omdat hoog sensitieve personen (HSP) sterker beïnvloed worden door prikkels, doen ze er goed aan een manier te vinden om soepel om te gaan met de prikkels die op hen afkomen. Voor veel HSP zal het een opluchting zijn te weten dat het bij hen hoort en dat er manieren zijn om ermee om te gaan.  Volgens Elaine Aron is 1/5 van alle mensen hooggevoelig. Het zijn fijngevoelige mensen met een wonderbare gave.

hsp

Omgaan met prikkels….Als je leert hoe je als HSP bij jezelf blijft, raak je niet meer overprikkeld. Neem tijd voor ontspanning en leer je grenzen kennen. Belangrijk!, zoals ‘nee’ zeggen. Als je daar goed oplet word je niet meer overspoeld door allerlei emoties van jezelf en/of anderen. Jij als HSP vind dit meestal moeilijk. Vaak spelen (onbewuste) gedachten een grote rol hierbij. Door je gedachten grondig te onderzoeken, kun je energievretende emotionele blokkades overwinnen en balans creëren. (Meer informatie over HSP vind je terug in de Nieuwsbrief April 2015)

Of is jouw kind hoog sensitief? Mogelijk is er gezegd dat je kind een probleem heeft, terwijl jij het gevoel hebt dat dat wel meevalt. Als ouder ben je ervan overtuigd dat het gedrag wat als probleem bestempeld wordt (bv. emotioneel, verlegen) Mijn ervaring met deze kinderen is het gehoord worden en begrepen voelen, al heel veel doet met hun zelfvertrouwen. Magnetiseren brengt de levensenergie bij deze kinderen weer in balans en laat het beter stromen. Zodat ze beter bij een ware zelf blijven! (Meer informatie over het Hoog Sensitieve Kind is terug te vinden in de Nieuwsbrief van Oktober 2015 én de Nieuwsbrief  van November 2015)

 

* Je wilt van je lichamelijke klachten bijv. rugklachten en gewrichtsklachten af ? …..Dorn- en Breuss Methode

De Dorn therapie is een zachte wervel en gewrichtsbehandeling. Ze kan gebruikt worden bij ziektes, die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom. De Dornmethode is vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk maar zeer werkzaam. Het werkt zonder medicijnen. De basis van de Dornmethode is altijd de correctie van het beenlengteverschil.

De Breuss massage is een fijngevoelige, energetisch handmatige rugmassage, die psychische energetische en lichamelijke blokkades kan oplossen.
Je kunt er veel tussenwervelkolom problemen, zoals ischias en hernia ongevaarlijk en succesvol mee behandelen.