Praktijk Avana

c5017e9a6eda0a2fb37c35f23ec90e6b

Nieuwsbrief September 2016

 

Beste nieuwsbrieflezer,

 

Metamorfose massage

Praktijk Avana heeft diverse behandelmethodes en één daarvan is de Metamorfose Massage….

 

Een mooi beeld om uit te leggen waar het bij een metamorfose massage om gaat,

is de transformatie van een rups in een vlinder.

De rups leeft zijn rupsenleven tot hij op een gegeven moment

een cocon om zich heen gaat spinnen.

In die cocon voltrekt zich de metamorfose van rups naar vlinder.

De rups wordt wat hij als mogelijkheid in zich heeft

en om dat te doen trekt hij zich terug in een cocon.

Veel mensen hebben – net als de rups – kwaliteiten en talenten

die ze niet tot uitdrukking brengen, omdat er belemmeringen zijn die dat tegenhouden.

Een metamorfose massage helpt je om in jezelf naar binnen te gaan en daar te ontdekken wie je ten diepste bent.

Als je je kwaliteiten en talenten gaat ontdekken en je belemmeringen

onder ogen kunt zien, kun je worden zoals je bedoeld bent.

Metamorfose massage wil daarbij een hulpmiddel zijn. 

Een liefdevolle aanraking – zonder oordeel en zonder verwachtingen – 

langs de reflexzônes van de wervelkolom kan je in contact brengen 

met de mogelijkheden die in je aanwezig zijn..

 

rups-vlinder

Hieronder een uitgebreide uitleg wat deze behandelmethode is en wat de werking daarvan is….

Metamorfosemassage is een vrij onbekende, zeer eenvoudige techniek, ontwikkeld door Robert Saint John en later verder uitgewerkt door Gaston Saint-Pierre.

Bij metamorfosemassage worden de reflexgebieden van de wervelkolom op de voeten, de handen en het hoofd zacht aangeraakt. De energie die door en om je wervelkolom stroomt, volgt de aanraking van het reflexgebied van je wervelkolom. En zo word je uitgenodigd om met je aandacht daar naar toe te gaan. Robert St. John (1914-1996) die de metamorfose massage ontwikkelde, ontdekte dat hier de herinneringen liggen aan de tijd voordat je geboren werd. Hij noemde zijn ontdekking dan ook prenataal therapie. In deze prenatale periode werd de basis gelegd voor je talenten, je kwaliteiten en voor de belemmeringen die je ervan weerhouden te zijn zoals je bedoeld bent te zijn. Door vanuit liefdevolle aandacht te kijken naar wie je ten diepste bent en naar wat je tegenhoudt om zo te zijn, komt een bewustwordings-proces op gang waarin blokkades losgelaten worden en levenskracht en levensvreugde een plaats krijgen.

Gaston Saint-Pierre, een leerling van Robert St. John die wereldwijd workshops gaf, noemde de behandeling van het prenatale patroon ‘metamophic technique’, wat in het nederlands met metamorfose massage vertaald werd.Bij een metamorfose massage gaat de behandelaar met zijn vingers langs de benige lijn aan de binnenkant van de voet, van de bovenste hoek van de nagel van de grote teen tot aan de bovenkant van het hielbeen en weer terug. Ook aan de lijn die over de wreef loopt, wordt aandacht besteed. Op de handen wordt dezelfde behandeling toegepast. De prenatale lijn op het hoofd loopt vanaf het ‘kuiltje midden op het hoofd (fontanel) tot aan het ‘kuiltje’ in de nek. Ook wordt aandacht besteed aan de onderrand van de schedel en aan de benige rand achter het oor tot boven de oorschelp.

images (51)

De reflexgebieden van de wervelkolom corresponderen met onze voor-geboortelijke periode. In deze periode kunnen blokkades zijn ontstaan die van grote invloed zijn op ons dagelijkse leven en beleven, vaak herkenbaar als ingesleten patronen die zich steeds weer in een ander jasje aan ons opdringen. De geblokkeerde energie kan in beweging gebracht worden door de zachte aanraking, die zonder enige sturing van de kant van de masseur wordt uitgeoefend.

Ieder mens weet diep van binnen nog wie hij bedoeld is te zijn en hoe hij op zijn eigen wijze en in zijn eigen tempo tot bewustzijn, groei of genezing kan komen. Omdat er richtingsvrij gewerkt wordt, bepaalt iemand dus zelf hoe en hoe snel de aanraking van de masseur in zijn lichaam en zijn leven uit gaat werken. De ontvanger van de massage leert zichzelf ervaren en (her)kennen.

In de metamorfosemassage werk ik dus met een uiterst zachte aanraking. Hierbij worden voeten, handen en hoofd aangeraakt.

De voeten staan voor “beweging”. Door de voeten te behandelen wordt beweging tot stand gebracht, de energie wordt in beweging gezet. In de rechtervoet zijn de patronen aanwezig waarmee we op het moment werken; zij tonen wat we van ons leven maken. Dat is de reden waarom de massage begint met de rechtervoet. In de linkervoet vinden we de nog niet tot uitdrukking gebrachte patronen, waarmee we het leven binnen kwamen.

download (11)

De handen staan voor “doen”. Bij de handen wordt dat wat in beweging is gebracht uitgedrukt in handelen. De aanraking op de handen leert ons als het ware om dat wat in beweging is gebracht om te zetten in daden. De handen corresponderen meer met het hart. Via ons hart kunnen we gehoor geven aan dat wat er is beweging is gebracht. We leren de emoties en gevoelens die los komen te hanteren en ze om te zetten in daden. De levenskracht raakt ons hart en daarmee het vermogen lief te hebben.

images (53)

Het hoofd staat voor “denken”. In het hoofd komt het bewegen en handelen samen en wordt geïntegreerd in ons leven. Het hoofd heeft het vermogen om, dat wat los komt door de voeten en wat gestructureerd is door de handen, geestelijk te verwerken. Het hoofd zet alles weer op een rijtje en integreert het in ons leven.

images (54)

Tijdens de massage kunnen allerlei sensaties optreden. Van warm naar koud, tintelingen, spontane bewegingen, sensaties van stromende energie, emoties die boven komen. Oude klachten kunnen zelfs tijdelijk terugkeren. Maar welke de reactie ook is, als de levensenergie weer vrijuit kan stromen, zal deze aangewend kunnen worden voor bewustwording, groei en genezing.

De massage wordt meestal als zeer prettig ervaren met een diep ontspannende werking. Dat is een prettig gegeven. Vooral daar waar ouders hun kinderen graag willen helpen of partners/familie/vrienden etc. er voor elkaar willen zijn in voor- en tegenspoed. We kunnen zoveel voor elkaar betekenen door ‘alleen maar’ de voeten, de handen en het hoofd van de ander zacht aan te raken. We kunnen een katalysator zijn in het proces van zelfontdekking en zelf(h)erkenning en zo de ander helpen te worden wie hij bedoeld is te zijn.

Deze massagevorm kent geen contra-indicaties. Het enige wat van belang is, dat iemand zijn voeten vrijwillig aanbiedt! De massage is ook eenvoudig zelf uit te voeren, belangrijk is hierbij wel dat de massage zo open mogelijk wordt uitgevoerd. Als je de massage bij jezelf doet, vertrouw dan op je onderbewuste, zonder dat je zelf allerlei vastomlijnde dingen wilt bewerkstelligen.

Na de massage is het belangrijk even rustig een half uurtje te blijven liggen en te laten gebeuren wat nodig is. De weken na de massage is de invloed ervan nog steeds actief. Daarom mag je de massage niet te vaak doen.

Heb je, na dit te lezen het gevoel, dat is iets voor mij? Bel/mail voor een afspraak 06-23294969/helga.avana@gmail.com

Warme groet, Helga

Vertel uw netwerk over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *