c5017e9a6eda0a2fb37c35f23ec90e6b

November 2016

 

Praktijk Avana

 

Beste nieuwsbrieflezer,

 

De AromaTouch Techniek Massage in de spotlight…

AromaTouch massage is een zeer bijzondere massagetechniek die is ontwikkeld door Dr. David Hill een vooraanstaand expert op het gebied van integratieve geneeskunde en therapeutische toepassingen van essentiële oliën.

Wat is de AromaTouch Techniek?

dōTERRA’s AromaTouch Techniek is een techniek om doTERRA’s essentiële oliën toe te passen. Er wordt gewerkt langs de meridiaan energiebanen en viscerale contactpunten (uw ingewanden) van de rug tot aan de voeten.  De toepassing heeft als doel het zenuwstelsel van het lichaam te helpen in evenwicht te brengen. Het is een zachte manier van masseren, niet het harde kneedwerk.  De AromaTouch Techniek is zowel eenvoudig als intuïtief en de essentiële oliën doen zijn werk.

Wat kan de AromaTouch Techniek voor u doen?

Door de aromatische geuren die vrijkomen van de essentiële oliën van doTERRA zult u tijdens de massage merken dat het werkt voor lichaam en geest. De toepassing heeft het doel het sympathische en parasympatische zenuwstelsel van het lichaam te helpen in evenwicht te brengen.

 

Diepe ontspanning nodig? Innerlijke rust en balans ervaren?

De AromaTouch Techniek Massage is een techniek, waarbij diverse essentiële oliën op een speciale manier op de rug en de voeten worden aangebracht. Je kan het zien als een lichte massage hoewel de bewegingen in de eerste plaats technieken zijn voor een optimale opname van de oliën door je lichaam.

De combinaties van de oliën en de bewegingen zijn zodanig op elkaar afgestemd dat de oliën een breed effect hebben op het lichamelijk en geestelijk/emotioneel welzijn.

De AromaTouch Techniek werkt onder andere ontspannend voor je spieren en je geest, het verlaagt stress, kalmeert spanningen en geïrriteerd weefsel, het verhoogt de circulatie, de soepelheid van je ledematen, het ondersteunt je immuunsysteem, reinigt en balanceert lichaam en geest. Dat

Zoals gezegd…..De doel van de massage bevat vier stappen:

* Stress vermindering

* Versterken van uw immuunsysteem

* Ontstekingen in uw lichaam verminderen

* Het verbeteren van de communicatie tussen weefsel en organen via het zenuwstelsel. (homeostase).

Bij elk van de bovengenoemde stappen worden 2 essentiële oliën gebruikt. De AromaTouch Techniek maakt gebruik van 8 oliën o.a. (Lavendel, Tee Trea, Wilde sinaasappel en Pepermunt) en deze worden gebruikt samen met een basisolie bijv. Jojobaolie of Amandelolie

Wat vooral heel belangrijk is dat de massage vooral een uur lang heerlijke, volledige ontspanning geeft. Voor elk mens is het heel belangrijk om aangeraakt te worden. Even de tijd en aandacht geven wat ons lichaam nodig heeft. Er is al zoveel stress en hectiek in ons dagelijks leven dat we onszelf vaak vergeten. Ieder mens heeft het nodig om weer innerlijke rust en balans te ervaren…en in het moment zijn van totale ontspanning.

de66dbc30377a1f7908db45298324aa3dmfuigplighvdwrlbi5qcgc-jpg_500x500

Hou van jezelf en gun het jezelf…….

aromatouch

 

Hieronder enkele essentiële oliën, die tijdens de AromaTouch Techniek massage gebruikt…                                                                                                               

Lavendel

Lavendel kalmeert alles…Eigenschappen van Lavendel zijn: Werkt rustgeven op de huid en op emoties. Ondersteunt een goede nachtrust. Is een natuurlijk anti-histaminicum ( tegen allergie)

Algemene toepassingen: Kan in zuivere vorm worden toegepast direct op de plek waar nodig is. Verstuif met de diffuser. Breng 1-2 druppels aan onder de tong.

Lavendel bevordert het bewustzijn, gezondheid, liefde, tevredenheid, en geeft een algemeen gevoel van welbehagen. Het versterkt ook de creativiteit

 

Wild Orange

Wild orange (sinaasappel) helpt bij onrust en angst, stemmingsverhogend, geeft energie, ondersteunt het immuumsysteem, reinigend, lekker als smaakmaker tijdens het koken.

Historisch werden sinaasappelen en dan vooral de bittere sinaasappelen gebruikt bij o.a. hartkloppingen, scheurbuik, geelzucht, bloedingen, maagzuur, keel onspannend, verzakking van de baarmoeder, diarree..

Andere toepassingen zijn dat de olie kan helpen bij het bevorderen van de eetlust, onstabiele botten, bronchitis, verkoudheid, koliek (verdunnen voor zuigelingen) slaapbevorderend, spierpijn, griep, zweertjes in de mond, het vasthouden van water, cholesterolgehalte (laag en hoog) en bij rimpels…

 

Peppermint                     

Peppermint o.a. verkoelt het lichaam en verhoogd alertheid en concentratie, stimuleert de longen, kalmeert de maag, verlicht hoofdpijn.

Eeuwenlang werd pepermunt gebruikt op spijsverteringsproblemen te verzachten, de adem te verfrissen en om koliek, brandend maagzuur en een slechte spijsvertering te verlichten.

Andere toepassingen zijn dat de olie kan helpen bij woede, depressie, vermoeidheid, verbeteren van de zintuigelijke waarnemingen

atmassage 

Vind je ook dat je dit verdient?… en wil je in totale ontspanning ervaren om de stress en hectiek achter je te laten en bij jezelf te komen?

Bel me voor een afspraak 06-23294969 of mail helga.avana@gmail.com

Warme groet, Helga

 

Vertel uw netwerk over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *