c5017e9a6eda0a2fb37c35f23ec90e6b

Praktijk Avana

Nieuwsbrief Juni 2016

Beste nieuwsbrieflezer,

 

Wat zijn Essentiële Oliën en hoe worden deze gebruikt…

Essentiële oliën zijn natuurlijke aromatische verbindingen (componenten) die worden gevonden in zaden, schors, stengels, wortels, bloemen, bladeren en vruchten van de planten.

Aromatische planten spelen al lang een belangrijke rol in menselijke beschavingen. Ze hebben onderdeel uitgemaakt van religie, uitvaartceremonies, geneeskunde en vele andere aspecten van het menselijke leven. Ook al is het gebruik van essentiële oliën in de laatste jaren geëvolueerd, de basisprincipes zijn nog steeds dezelfde.

Oliën gewonnen uit aromatische planten zijn altijd al erkend als het meest effectieve geneesmiddel dat de mens bekend is. Waarschijnlijk heeft u ooit al eens genoten van de geur van een roos of van lavendel of van de geur van verse munt. In dat geval heeft u zeker de aromatische kwaliteiten van essentiële oliën ervaren.

Alle oliën zijn vrij van synthetische en chemische toevoegingen.

Door de geschiedenis heen werden essentiële oliën al veel gebruikt in verschillende culturen. Het wordt vaak gezegd dat de Egyptenaren de eersten waren die essentiële oliën gebruikten.

De moderne wetenschappelijke studies en trends laten nu steeds meer een holistische en alternatieve benadering van zelfzorg in de gezondheidszorg zien. Waarbij de essentiële oliën een belangrijke plaats gaan innemen.

 

Essentiële oliën kunnen op heel veel verschillende manieren gebruikt worden gedurende de dag.

Methoden voor het aanbrengen van essentiële oliën:

–      Topisch (plaatselijk) Topisch aanbrengen is het proces van het aanbrengen van essentiële oliën op de huid, het haar, de mond, de tanden, de nagels, het slijmvlies van het lichaam. Het direct aanbrengen van essentiële oliën op de huid, zonder enige vorm van verdunning, wordt ook wel het “puur” aanbrengen van de olie genoemd.

–      Aromatisch Aromatische applicatie betreft het inhaleren van de fijne mist van de olie of een damp van een vluchtige aromatische componenten die uit de olie gecondenseerd zijn. Het inhaleren van de olie of de aroma van de olie, kan een krachtige manier zijn om geheugen, hormonen en emoties te beïnvloeden via het reukorgaan. Het inhaleren van oliën kan ook een snelle en effectieve manier zijn om de sinussen, het strottenhoofd, de bronchiën en de longen te beïnvloeden.

–      Inwendig Inwendig gebruik is het proces van het consumeren of op andere wijze opnemen van de essentiële olie in het lichaam. Alleen zuivere essentiële oliën met therapeutische graad zijn geschikt voor inwendig gebruik, aangezien andere eesentiële oliën op de markt verdund of verwerkt zijn met schadelijke chemicaliën.

cederwood

Dinsdag Tip-Off! Voor de training, massage 1-2 druppels Cederhout etherische olie op je borst om vitaliteit te behouden tijdens je workout. Hoe ga je Cederhout etherische olie te gebruiken? Cederhout is ook te gebruiken voor gespannenheid en blaasontsteking…

Hieronder nog een paar oliën uitgelicht…puur of samengesteld…

Een samengestelde essentiële olie: Serenity

essential oilDeze olie kun je gebruiken voor het slapen gaan. Deze olie helpt je in een diepere slaap te komen zodat je de volgende dag uitgerust wakker wordt. Je hebt maar 1 druppel nodig, onder elke voet smeren of achter elk oor. Ook kun je een druppel op je handen doen, even met je handen over elkaar wrijven en dan als een kommetje voor je neus houden en een paar keer heel diep inademen.

Lavendel

Lavendel is een universele olie die van oudsher bekend is om het lichaam terug in evenwicht te brengen en die werkzaam is waar het nodig is.

Het kan helpen bij o.a. angst, artritis/reuma, astma, onregelmatige hartslag, verminderen van hoge bloeddruk, insectenbeten/bijensteken, infectie, migraine, huidaandoeningen ( eczeem, huiduitslag) keelinfecties, verstuikingen…

Overal te gebruiken: in bad, in een oliebrandertje, een druppeltje op je kussen voor het slapen gaan, direct aanbrengen op de plek waar nodig is..

Lavendel is denk ik één van de meest toegankelijke geuren als we het over rustgevende en ontspannende geuren hebben. Wat ik wel fijn vind van de olie van doTERRA, is dat ik weet dat hij echt zuiver is. Hierdoor hoef ik me geen zorgen te maken om ‘ongewenste stofjes’ die in de olie zitten.

De wilde sinaasappel

wild orange

Kan in zuivere vorm worden toegepast (onverdund) als het topisch (plaatselijk) wordt aangebracht. Breng direct aan op de plaats waar het nodig is of op de reflex punten. Vermijd wel direct zonlicht tot 12 uur na gebruik op de huid.

Verstuiven of inhaleren van de geur uit het flesje kan ook.

Of breng 1-2 druppels onder de tong aan, kan ook gebruikt worden om je eten op smaak te brengen.

Het kan helpen bij angst, trage spijsvertering, slapeloosheid, menopauze, zenuwachtigheid en is opbeurend.

 

Aroma Massage

images (45)

Aroma Massage is een massage waarbij diverse essentiële oliën op een speciale manier op de rug en de voeten worden aangebracht. Je kan het zien als een lichte massage hoewel de bewegingen in de eerste plaats technieken zijn voor een optimale opname van de oliën door je lichaam.

De combinaties van 8 verschillende oliën (o.a. Lavendel, Pepermunt, Wilde sinaasappel en Tea Tree) en de bewegingen, zijn zodanig op elkaar afgestemd dat de oliën een breed effect hebben op het lichamelijk en geestelijk/emotioneel welzijn.
Aroma Massage werkt onder andere ontspannend voor je spieren en je geest, het verlaagt stress, kalmeert spanningen en geïrriteerd weefsel, het verhoogt de circulatie, de soepelheid van je ledematen, het ondersteunt je immuunsysteem, reinigt, en balanceert lichaam en geest.

doTERRA

Regelmatig geven wij ook workshops met doTERRA essentiële oliën. Tijdens zo’n workshop worden diverse oliën uitgelicht. Een leuke en informatieve manier om de puurheid van de essentiële oliën ervaren. Zowel de invloed van essentiële oliën op onze emoties én de kracht van geur en beleving zijn daar een belangrijk onderdeel van.

Vanaf heden is het mogelijk om bij Praktijk Avana essentiële oliën te bestellen en een Aroma Massage te ervaren….

Wilt u meer weten over de essentiële oliën of heeft u andere vragen over de diverse behandelmethodes die Praktijk Avana bied?

Ik ben te bereiken via telnr. 06-23294969 of per mail helga.avana@gmail.com

 

Warme groet,

Helga

Vertel uw netwerk over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *