c5017e9a6eda0a2fb37c35f23ec90e6b

Praktijk Avana

 

Nieuwsbrief Juli en Augustus 2016

 

Beste nieuwsbrieflezer,

De chakra’s zijn buitengewoon ontvankelijk voor onze gedachten en gevoelens. Onuitgesproken woede of frustratie kan zich ophopen als spanning in spieren. Geïmplodeerde emotionele energie kan het chakrasysteem ook overbelasten. Ze kan dan de balans verstoren en voorkomen dat we energie op een positieve manier gebruiken.

In deze Nieuwsbrief wil ik laten zien welke de 7 chakra’s zijn en het gebruik van essentiële oliën daarbij om de werking te versterken. Een essentiële olie brengt de basis balans weer terug zodat je je weer prettig in je lichaam voelt. Emotioneel en Lichamelijk! De essentiële olie wordt aangebracht daar waar de chakra zich bevind.

 

1e Chakra – Wortelchakra – Ik Ben – Contact met het lichaam

1e chakra

Het Wortelchakra wordt beïnvloed door agressie die, als ze niet wordt geuit, kan omslaan in woede en geweld. Als uw leven bedreigd wordt of uw overtuigingen worden aangevallen, zullen deze gevoelens naar boven komen en de adrenaline uw bloed injagen. Daardoor wordt u defensief en angstig.

Door de emotionele lading om u heen te ontdekken en uw territorium te verdedigen, opent u energieserves waarvan u niet wist dat u ze had. U kunt ze aanwenden voor creativiteit en een gezonde levensstijl.

Focus: Overlevingsinstinct

Ik heb alles wat ik nodig heb om op fysiek te overleven en te groeien.

De 1e chakra vibreert met het overleven, het is een basisinstinct van de mens. In ons evolutionaire proces moesten we veel ongelooflijke uitdagingen overwinnen om te overleven. Ook de vroege traumatische herinneringen uit onze jeugd die resoneren met het gevoel niet ondersteund of verzorgd te zijn, hebben een diep effect op onze psyche. Gronden is daarbij heel belangrijk en dat kun je doen om zoveel mogelijk op blote voeten te lopen. Vooral buiten (als het weer het toelaat) in het bos. Ook Yoga of Tai Chi kan daar zeker een grote bijdrage aan leveren.

De Essentiële Oliën die gebruikt kunnen worden ter ondersteuning zijn:

Arborvitae – Vertier – Cedarwood/Cederhout

 

2e Chakra – Sacraalchakra – Ik voel – Contact met het gevoel

2e chakra

Het Sacraalchakra heeft een minder agressieve, emotionele reactie. Hierin zetelen genot en welzijn. Als we deze emoties niet ervaren raken we gefrustreerd. En als we iets voelen, is het vaak een verlangen naar iets of een gemis. Dat kan gaan om liefde, seks, geld en vreugde. De frustratie of het gevoel van verlies die met dit chakra samengaan, kunnen grotendeels worden weggenomen door te leren dankbaar te zijn voor wat we hebben. We kunnen leren om deze energie te verfijnen in een uitgebalanceerde levensstijl die gericht is op een positieve, emotionele uiting van wat we doen en hebben.

Focus: Ontdekken en avontuur

Ik voel me comfortabel in mijn eigen lichaam en ik ben gevoelig voor de gevoelens van anderen. Ik geniet van het leven en houd ervan te genieten. We moeten de bereidheid hebben om vrij te breken van de verborgen patronen die ons in de val lokken van externe fixatie en ons los te koppelen van de afleiding die onze spirituele groei blokkeert. Geniet minstens eens per maand van een moment voor jezelf, zoals Magnetiseren, Metamorfose Massage of de Aroma Massage. Ga mediteren of neem mediteerlessen.

De Essentiële Oliën die gebruikt kunnen worden ter ondersteuning zijn:

Bergamot – Patchouli – Clary Sage – Wild Orange

 

3e Chakra – Zonnevlecht – Ik doe – Contact met de levensenergie

3eChakra

De emoties van het Zonnevlechtchakra hebben met macht te maken. Ze weerspiegelen onze verhouding tot innerlijke kracht en eigenwaarde. Deze emoties helpen ons voor onszelf op te komen. Als we ons raad weten met onze macht, handelen we vol vertrouwen en voelen we ons in bijna elke keuze vrij. Als we onzeker zijn en aarzelen of we wel recht hebben op macht, zullen we situaties die een bevestigende reactie vereisen, vermijden.

Focus: Wilskracht om alles aan te kunnen

Mijn dagelijkse acties versterken mijn innerlijke kracht.

De derde chakra wordt geassocieerd met zelfrespect, zelfvertrouwen en emoties. Angst en woede zijn de emoties die waarschijnlijk het meest op deze locatie worden opgeslagen. Voel de angst en doe het toch. Lach! Heel veel! Om jezelf. Speciaal als je boos bent. Haal adem! Gewoon een paar keer diep adem halen zal je helpen ontstressen en je opnieuw verbinden met je krachtiger en liefdevollere zijn.

De Essentiële Oliën die gebruikt kunnen worden ter ondersteuning zijn:

Black Pepper – Citrus Bliss – Ginger – Rosemary

 

4e Chakra – Hartchakra – Ik bemin – Contact met de medemens

4eChakra

Het Hartchakra is het centrum van de liefde. Het stelt ons open voor liefde in onszelf en anderen. Het laat ons meeleven, vreugde en hartstocht voelen. Als het hart liefde uitdrukt, worden alle aspecten in ons leven van liefde doordrongen en verrijkt het onze relaties. Het hart is de essentie van vreugde.

Focus: Vergeven om gelukkig te zijn

Ik houd onvoorwaardelijk van mezelf en anderen en koester liefdevolle relaties.

Het pad van het hart: Het gaat erom te leven om het pad van je hart te volgen; de verlangens van je hart te creëren en vanuit het hart te komen. Als we dat doen, stijven we boven onszelf uit. We zien het grotere plaatje, wij zijn bereid om nieuwe mogelijkheden te verkennen. Wanneer dit chakra uit balans is, geven we zowel om als zorgen we voor andere mensen, maar we offeren daarbij onze eigen gezondheid en welzijn niet op. We voelen ons liefdevol en verbonden met anderen, we maken geen gebruik of misbruik van hun vertrouwen.

Graditude; de attitude(grace) dankbaarheid en zegen. Dankbaarheid en het toewensen van al het goede aan anderen en vergeving = hartelijkheid (hart in actie)

De Essentiële Oliën die gebruikt kunnen worden ter ondersteuning zijn:

Lavender – Jasmina – Geranium – Ylang Ylang

 

5e Chakra – Keelchakra – Ik spreek – Contact met de subjectieve ik

5e chakra

Het Keelchakra drukt onze emoties in woord en geluid uit. We maken tevreden geluidjes als we ingelukkig zijn, zuchten bij verdriet, brommen bij boosheid en knijpen onze kelen dicht als we bang zijn om eerlijk te zijn. Het is het kanaal voor communicatie en creativiteit. Door onze keel zingen we vreugdevol, bidden we om vrede of schreeuwen we het uit van de pijn. Voor onze levensontwikkeling is het van essentieel belang dat we overtuigd zijn van ons recht om eerlijk te zijn over onze gevoelens.

Focus: Creatieve expressie van het zelf

Ik spreek mijn waarheid en moedig anderen aan dit ook te doen

Creativiteit is de mogelijkheid om te profiteren van alles wat is, erachter te komen wat onze affiniteiten zijn en onze talenten te uiten op elke manier die wij nodig achten. Het gesproken woord, onze acties en keuzes zullen gevolgen hebben voor anderen en voor onszelf. De vijfde chakra fungeert als een centraal punt voor de hartenergie van de vierde chakra en mentale energie uit de zesde chakra. Haar energie wordt gevormd door de wilskracht en moed om te kiezen voor zelfexpressie en de waarheid. Zingen, roepen en dansen. Deelnemen aan speelse creativiteit- schilderen, pottenbakken, poëzie- iets dat je rechterhersenhelft activeert. Automatisch schrijven na mediteren of slapen.

De Essentiële Oliën die gebruikt kunnen worden ter ondersteuning zijn:

Eucalyptus – Peppermint – Cypress – Basil

 

6e Chakra – Derde oog – Ik zie – Contact met de objectieve ik

6echakra

Het Voorhoofdchakra – Derde Oog reguleert onze emotiele reacties. Als een situatie gevoelens bij ons losmaakt, bepaalt dit chakra onze reactie. Als we onszelf toestaan te voelen, kunnen emoties ervaren worden en weer verdwijnen. Als we onze gevoelens onderdrukken keren ze terug naar ons onderbewustzijn en blokkeren ze onze energie.

Focus: Intuïtie kan worden getraind

Wanneer je op zoek bent naar een antwoord voor een probleem, vraag het Universum om een hint of teken – misschien zal dit komen in de vorm van een boek om te lezen of een film om naar te kijken. Word aandachtig voor de manieren waarop het Universum tot je spreekt. Slaap buiten – Krijg veel zonlicht – Oefen het zijn van de stille waarnemer. Wordt lid van een meditatieklas, doe aan yoga. Doe een 3-daagse vastenperiode met veel meditatie.

De Essentiële Oliën die gebruikt kunnen worden ter ondersteuning zijn:

Marjoram – In Tune – Sandelwood – Lemongrass

 

7e Chakra – Kruinchakra –Ik begrijp – Contact met de Geest

7e chakra

Het Kruinchakra heeft maar één emotie en dat is gelukzaligheid. Deze toestand wordt omschreven als een vreugdevol gevoel van het goddelijke. Als u het eenmaal hebt ervaren, dreigt het alle andere emoties naar de achtergrond te drukken. Gelukzaligheid voelen we als we ons niet meer identificeren met de lagere centra. Deze gelukzaligheid wordt vaak transcendentie genoemd.

Focus: Portaal tot de Geest

Ik weet dat ik een onderdeel ben van het Universum en de Bron van de hele schepping. Mijn leven wordt geleid door goddelijke wijsheid

De Kruinchakra is onze leraar om in het Nu te blijven. We blijven veel te vaak hangen in het verleden. Een emotionele reactie komt van onze ervaringen uit het verleden en omdat ze niet in staat zijn om verbinding te maken met onze ware bron van kracht, dwalen we dus of in oude emotionele wonden. Door anderen te vergeven en ons te realiseren dat niets persoonlijk is en liefde te sturen naar onze traumatische gebeurtenissen in het verleden; door versterkende betekenis te geven aan wat we voorheen beschouwden als onze trauma, laten we de pijn en de emoties los. Dit vergt consistente oefening. De kruinchakra maakt ons bewust wanneer we in onze kracht staan of wanneer we onze kracht weggeven aan anderen. De zevende chakra stelt ons in staat om los te komen uit de karma die ons is opgelegd door onze ouders, het onderwijs, sociale en culturele conditionering en onze dimensie ( fysieke lichaam)

Beoefen het verbeelden hoe het zijn om dood te zijn; hoe het zou voelen om je laatste adem uit te blazen en je lichaam te verlaten. Stel je voor dat je neerkijkt op je lichaam; zie, het is levenloos, kijk om je heen en je zult je gidsen, engelen en anderen lichtwezens zien die blij zijn dat je aardse leven voorbij is en dat je naar een betere plek kunt gaan.

Zalf je kruinchakra in met Essentiële Olie van: Frankincense, Roos, Sandelhout en Patchouli.

 11146248_462189823938267_4562080220506466743_n

 

Een verwen-moment voor jezelf    –     Aandacht voor Jezelf!    –    Aroma Massage

images (45)

Aroma Massage is een massage waarbij diverse essentiële oliën op een speciale manier op de rug en de voeten worden aangebracht. Je kan het zien als een lichte massage hoewel de bewegingen in de eerste plaats technieken zijn voor een optimale opname van de oliën door je lichaam.

De combinaties van 8 verschillende oliën (o.a. Lavendel, Pepermunt, Wilde sinaasappel en Tea Tree) en de bewegingen, zijn zodanig op elkaar afgestemd dat de oliën een breed effect hebben op het lichamelijk en geestelijk/emotioneel welzijn.
Aroma Massage werkt onder andere ontspannend voor je spieren en je geest, het verlaagt stress, kalmeert spanningen en geïrriteerd weefsel, het verhoogt de circulatie, de soepelheid van je ledematen, het ondersteunt je immuunsysteem, reinigt, en balanceert lichaam en geest

U kunt bij Praktijk Avana de Essentiële Oliën van doTERRA bestellen: www.mydoterra.com/praktijkavana

Wilt u meer weten over de Essentiële Oliën van doTERRA of heeft u andere vragen over de diverse behandelmethodes die Praktijk Avana bied?

Of een afspraak maken: Tel.nr. 06-23294969 of per mail helga.avana@gmail.com

Warme groet,

Helga

 

PS; Op Facebook – Helga Sturkenboom plaats ik dagelijks de Energie van de Dag.  Op de Praktijk Avana pagina van Facebook vind u elke dag info en tips over allerlei onderwerpen die gaan over gezondheid, bewust zijn, hooggevoeligheid ed.

 

Vertel uw netwerk over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *