c5017e9a6eda0a2fb37c35f23ec90e6b

Praktijk Avana

 

Nieuwsbrief December 2016

Beste nieuwsbrieflezer,

 

Volle Maan …

De zon schijnt altijd op de maan, behalve als de aarde precies op één lijn tussen de maan en de zon in staat, we spreken dan van een volledige maansverduistering. In alle andere gevallen wordt de maan altijd beschenen door de zon. Het hangt echter van de positie van de maan ten opzichte van de aarde en de zon af in welke maanfase de maan op aarde zal worden waargenomen; nieuwe maan, eerste kwartier, volle maan of het derde kwartier. De tijd die verstrijkt tussen twee volle manen bedraagt ongeveer 29 dagen, ongeveer 2 dagen langer dan de omlooptijd van de maan om de aarde.

Over de decennia zijn er veel wetenschappelijke rapportages geschreven voor en tegen het effect van de maan op het gedrag van de mens. The SSRF’ (spiritual science research foundation) onderzocht het effect van de maan op het gedrag van de mens door gebruik te maken van spirituele onderzoeksmethoden. In de spirituele onderzoek dat we uitvoerden om het effect van de maan op het gedrag van de mens vast te stellen, was het korte antwoord ja, het heeft een effect. Het volgende zijn de verschillende aspecten over hoe de maan onze leven beïnvloedt.

Alle objecten inclusief sterren,planeten en ‘satelietlichamen’ samen met hun natuurkundige (tastbare) eigenschappen stralen subtiele (ontastbare) frequenties uit. Deze grofstoffelijke kenmerken en subtiele frequenties beïnvloeden ons in verschillende gradaties op een lichamelijke en subtiele level.

De frequenties die van de Maan worden uitgestraald, beïnvloeden de frequenties van het mentale lichaam, oftewel het verstand van mensen. Met het ‘verstand’ bedoelen we onze gevoelens, emoties en verlangens. Het verstand bestaat uit het bewustzijn en het onderbewustzijn. Binnenin het onderbewustzijn hebben we een aantal van impressies die zijn ingesloten en onze temperament of basale aard bepalen en ook onze persoonlijkheid. We zijn ons echter niet bewust van de gedachten of impressies in onze onderbewustzijn. Deze impressies worden over een aantal levens verzameld.

De frequenties van de maan zijn lichtelijk subtieler (ontastbaar) dan de subtiele frequenties van onze gedachten maar zijn minder subtiel dan de frequenties van de impressies in onze geest. De frequenties van de maan hebben de capaciteit om de frequenties van de gedachten van de impressies in onze onderbewustzijn naar de oppervlakte van onze bewustzijn te brengen. Als ze zich eenmaal in ons bewustzijn gevestigd hebben worden we ons bewust ervan. Dus worden we beïnvloedt naar gelang de overheersende impressies in onze geest. We hebben dit in meer details in de volgende sectie uitgelegd

Spirituele onderzoek heeft verder aangetoond dat er enkele subtielere verschillen zijn tussen het effect van de nieuwe maan en volle maan op de mens. In totaal, is het effect van de maan op de mens op nieuwe maan dagen meer dan op volle maan dagen. Het nadelige effect van de volle maan is hoger op het fysieke lichaam terwijl dat van de nieuwe maan hoger is op het verstand. Het effect van de volle maan is duidelijker terwijl het effect van de nieuwe maan subtieler is.

blauwenacht

De volle maan is een tijd voor energie zenden.

De maan, mooi en mysterieus, een baken in de nacht. Zij is een symbool van de cycli van het leven, van de geboorte tot de dood en de wedergeboorte daarna. De maan wordt gezien als de vrouwelijke kracht aan de hemel, zoals de zon de mannelijke kracht is.
De Maan is de moeder, staat symbool voor vruchtbaarheid.

Elke Volle Maan heeft haar eigen Thema, hieronder vind je het overzicht van de Volle Manen in 2016.

IJsmaan 24 januari 2016 staat voor DIEPGANG
Deze maan valt in een koude periode. De zaadjes zitten nog in de donkere diepte, de essentie voor groei is volledig aanwezig maar nog niet zichtbaar. De zuiverheid van deze maan zal helderheid geven over welke zaadjes van jouw plannen straks zichtbaar mogen worden. Maak het daarom helder in je hoofd en huis om dit te kunnen zien als de tijd er rijp voor is.

Sneeuwmaan 22 februari 2016 staat voor KIEMKRACHT
In de periode van de sneeuwmaan kun je bedenken wat het waard is voor jou om kiemkracht aan te geven en wat er losgelaten moet worden om de echte plannen de ruimte te geven. Voel in je hart wat je wilt laten groeien, is dit écht wat het moet zijn…. Ontvang deze avond de maanenergie en laat jouw echte plan ontkiemen.

Lentemaan 23 maart 2016 staat voor BESCHERMING                                                                              De lentemaan heeft als thema bescherming, bescherm je plannen die je hebt laten ontkiemen bij de Sneeuwmaan en vraag deze avond aan aartsengel Michael om jou hierin bij te staan. Je kunt een beschermingssachet maken gevuld met je plannen en wat brandnetel erin om de bescherming compleet te maken.  

Maan van het Ontwaken 22 april 2016 staat voor WEDERGEBOORTE
De wedergeboorte van de natuur is de energie van deze maan, in deze periode zal je jezelf als opnieuw geboren voelen. Gebruik deze maan energie om de wensen en plannen die je hebt te gaan uitvoeren. Schrijf deze avond je plan voor aankomende periode en onderneem die stappen! Ontwaak en bewonder de cycli van de natuur. Vier deze maan buiten!

1510470_783987964948175_821647938_n

Grasmaan 21 mei 2016 staat voor GROEI
Wat je de vorige maanden geplant hebt is nu aan zijn volle ontwikkeling bezig. Je kan nu snel nog een beetje bijsnoeien, in de zin van wat is echt belangrijk voor jou en wat heb je nu echt nodig. Deze maan kun je het spiraal van je leven lopen, van binnen naar buiten. Sta even stil bij de plannen die je in werking hebt gezet en die nu nog steeds groeiende zijn…. Voel hierbij ook de dankbaarheid en liefde die je hebt ervaren. Ter afsluiting kun je liefde en dankbaarheid aan de groeikracht van de natuur schenken!

Plantmaan 20 juni 2016 staat voor BESTEMMING
Deze volle maan wordt “de maan van de kortste nacht genoemd”, omdat deze maan meestal samenvalt rond de zomerzonnewende. En dat is het tijdstip waarop de dagen weer langzaam aan korter worden. Ook wordt deze volle maan wel plantmaan genoemd; de planten zijn geplant en hebben hun bestemming bereikt, de planten moeten nog verder volgroeien en rijpen. Je kunt verder niets doen, alleen het onkruid wieden, zodat de planten kunnen groeien. De ontwikkeling van je plannen/zaadjes die je een paar manen geleden hebt geplant hebben nu hun bestemming gevonden. Zij hebben de tijd nodig om verder te rijpen en te volgroeien. Met deze maan kun je rustig afwachten en de bestemming van je plannen/zaadjes wat ruimte geven, dit kun je symbolisch uitvoeren door onkruid te wieden.

Maan van de Roos  31 juli 2015 staat voor OFFER
Deze Maan van de Roos, is een mooie tijd om te overdenken wat je (spiritueel) hebt vergaard en hier je dankbaarheid voor te uiten. Dit kun je doen door iets te offeren wat je medemens of moeder aarde een stukje op weg helpt of beter maakt….

Maan van het Weerlicht 18 augustus 2016 staat voor WIJSHEID
Een tijd om te overdenken wat je zoal hebt geoogst en (spiritueel) verkregen hebt de afgelopen periode. Tijdens deze avond kun je hier op mediteren om misschien meer inzichten te verkrijgen.

Oogstmaan 16 september 2016 staat voor ONSTERFELIJKHEID
D
e oogstmaan geeft inzichten over de cyclus van het bestaan. De oogst van nu is het zaad voor later. Je kunt nu bekijken wat er genoeg waarde heeft om als zaad voor de toekomst te dienen en wat je niet langer nodig hebt om opnieuw geboren te laten worden in de volgende cycli. Vraag de oogstmaan om je hier inzichten in te geven.

beautifulworld

Jachtmaan 16 oktober 2016 staat voor TRANSFORMATIE
Deze maan is een tijd om te overdenken wat je wilt loslaten en wat mag blijven bestaan en kan overleven voor het volgend jaar. Deze tijd kun je daar balans voor opmaken, kijk diep naar binnen en vraag jezelf af welke zaken mogen overleven en welk zaken je wilt wegjagen. Vraag eventueel de hulp van de voorouders om je hier inzichten in te geven.

Bloedmaan 14 november 2016 staat voor OVERLEVEN
Men noemt deze maan ook de Bloed- of Offermaan. Dit kan wat sinister klinken, maar vroeger leefde men veel dichter mee met de natuur. En offeren was een algemeen gebruik. Offeren is een bewust stilstaan bij en danken voor wat zal komen. In dit geval is het een afroepen van gunstige omstandigheden om de winter te kunnen overleven. Je kunt in de periode van de Bloedmaan een offer brengen als dank voor wat je hebt verkregen afgelopen periode. Dit kun je doen in de vorm van tijd, door je tijd aan iemand te offeren geef je iets weg zonder daar iets voor terug te verwachten of te vragen

Boommaan 14 december 2016 staat voor LOSLATEN 
De Boommaan is de laatste maan van de cyclus, de dertiende maan, die alleen wordt ingevoegd als er een volle maan valt tussen 10 en 20 december, wat zeven keer in negentien jaar het geval is. Deze maan staat voor loslaten, waarbij elke vrucht die nu de grond raakt het hoogstwaarschijnlijk niet zal overleven. Het is de afstervende natuur die losgelaten mag worden, maar wel met het vertrouwen dat dit in de lente vanzelf weer aan zal trekken. Voor elke donkere dag zal er een zonnige dag tegenover staan.

(Bron: Heks en Kruid)

volle-maan

Invloed volle maan

Bij volle maan is de energie van de maan extra actief en aanwezig. Dit heeft voordelen, zoals:

-Veel energie ervaren (overdag, maar ook ’s nachts).

-Je sterk en krachtig voelen.

-Zeer helder na kunnen denken.

-Een sterke drang hebben om dingen te creëren.

Als je (hoog)gevoelig bent kun je ook nadelen ervaren van de volle maan energie;

Sommige hebben zoveel energie dat ze moeilijk in slaap kunnen komen en lang woelen, of kunnen helemaal niet slapen (en zijn daardoor overdag extra moe). Het stofje melatonine kan hiermee verband houden.

Sommige dromen extra intens, of gaan slaapwandelen.

Sommige ervaren chaos, zijn prikkelbaarder en hebben sneller last van emoties als boosheid, angst of verdriet.

 

De maan heeft invloed op de mens en of we dit nu toe willen geven of niet, dit gegeven heeft zich inmiddels wel bewezen. Kan je het feitelijk vastleggen zoals de meeste wetenschappers te werk gaan? Nee, maar daarmee is het nog niet, niet waar. Het ritme van de maan heeft invloed op de natuur (denk maar eens aan de getijden) en al het leven in de natuur. Als mensen uit het normale ritme zijn, dan kan bijvoorbeeld intunen op het ritme van de maan helpen. De mens maakt onderdeel van de natuur, al willen we dat gemakshalve nog wel eens vergeten….

Kortom: de volle maan kan je gedrag beïnvloeden! Heb je na het lezen van deze Nieuwsbrief of misschien wel na het lezen van een andere Nieuwsbrief vragen of opmerkingen? Bellen of Mailen kan altijd..06-23294969 / helga.avana@gmail.com

Warme groet, Helga

 

Vertel uw netwerk over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *