c5017e9a6eda0a2fb37c35f23ec90e6b

Praktijk Avana

Nieuwsbrief December 2015

 

Beste nieuwsbrieflezer,

Deze nieuwsbrief wil ik gebruiken om een artikel over mij, wat in de November-editie 2015 van ParaVisie heeft gestaan, met jullie te delen.

Helga verwijdert blokkades… en haar overleden vader helpt haar!

Blokkades en storingen in het lichaam en in het denken zijn niet onze vijanden. Ze zijn een uitnodiging om nader tot onszelf te komen. Om uiteindelijk te worden wie we werkelijk zijn. Helga Sturkenboom begeleidt je bij dit proces. Door middel van magnetiseren, healing of massage laat zij je groeien in jouw Zijn.

Tekst: Niels Brummelman

 

Blokkade-expert, zo mogen we haar inmiddels wel noemen. De spirituele ontwikkeling van de in 1966 geboren Helga Sturkenboom belandt in een stroomversnelling na de dood van haar vader in 1988. Al is ze, achteraf gezien, als kind al heldervoelend en –wetend. “Mijn moeder heeft een geschiedenis in de psychiatrie. Hoe klein ik ook was, op de één of andere manier wist ik gewoon dat mijn zus en ik er waren om het voor haar wat lichter te maken. Ik stelde me daarom dienstbaar op, maakte me klein. Pas later ontdekte ik dat die houding een patroon is dat zich tot meerdere levens terug laat herleiden. Ook in die levens had ik namelijk een gave en veel meer dan nu het geval is, was daar onbegrip voor. Men snoerde mij op alle mogelijke manieren de mond. Letterlijk zelfs door mijn tong uit te snijden. En dus hield ik me stil, maakte ik me klein. Pas toen mijn vader overleed, durfde ik wat meer uit mijn schulp te kruipen. Ook al omdat ik zijn aanwezigheid bleef voelen. Alsof hij mij vanuit gene zijde stimuleerde en ondersteunde in mijn herontdekking van mijn eigen spiritualiteit.”

Bevrijding

De overtuiging ‘ik kan me beter stil en klein houden’ speelde Helga lange tijd parten. Het blokkeerde haar pad richting zelfverwezenlijking. Het voorkwam dat ze ging leven vanuit haar blauwdruk. Totdat ze, met enige hulp van boven weliswaar, haar doel en missie in het leven weer helder kreeg. En toen was er geen ontkomen meer aan. Helga: “De papapsycholoog en paranormaal therapeut die ik bezocht, zeiden allebei: jij kunt méér met je handen. Ik wist dat het waar was. Dat ik dit werk moest gaan doen. Dat er geen andere keuze was. Maar een slaaf voelde ik me allerminst. Integendeel: eraan toegeven was een bevrijding. Ik kon het wel van de daken schreeuwen: dit is wie ik ben!” Het leven als uitdaging om je eigenheid naar voren te laten komen. Helga heeft het zelf meegemaakt en doorleefd. Het geeft haar iets extra’s als therapeut, maar zeker ook als blokkade-expert: “Aanleidingen voor blokkades kunnen, zoals in mijn geval, in vorige levens liggen. Het huidige leven kan zulke blokkades opnieuw triggeren, denk aan de rol van mijn moeder. Maar het kan ook zijn dat de kiem voor remming in het huidige leven ligt. Dan kan het tevens gaan om conditioneringen: denkbeelden, overtuigingen , normen en waarden van anderen die jij je eigen hebt gemaakt. Maar passen die wel bij jou? Belemmeren ze jouw ontwikkeling niet?”

0c621db3946add1f2f1b3ca608ec92ff

Warme zonnevlecht, druk op de keel

Er zijn verschillende manieren waarop blokkades tot uiting komen, waarop ze hun aanwezigheid kenbaar maken. Het kan gaan om gevoelens en gedachten, maar met name lichamelijke symptomen komen voor. De plekken waar deze symptomen zich manifesteren, vind je terug in allerhande uitdrukkingen. Voorbeelden zijn: ‘De last van de wereld op je schouders dragen’, ‘Iets ligt zwaar op de maag’, ‘Door de knieën gaan’, ‘Iemand een hartverzakking bezorgen’, ‘Iets op de lever hebben’ enzovoort. Helga: “Het is algemeen bekend dat de ruggenwervels in verband gebracht kunnen worden met onverwerkte emotionele stukken. Wat ik ontdekt heb, is dat pijn die vanuit de onderrug komt vrijwel altijd op oud zeer wijst. Andere problemen die cliënten mij regelmatig in mijn praktijk Avana voorleggen zijn vermoeidheidsklachten, slaapstoornissen, schouder- en nekklachten, ontstekingen, hoofd- en spierpijn en reuma.” Door de diverse opleidingen die Helga volgde, staan haar als paranormaal therapeut diverse behandelmethoden ter beschikking. Basis vormt het magnetiseren, het overbrengen van kosmische energie van de therapeut op de cliënt. Waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam van laatstgenoemde wordt gestimuleerd en de klachten op een natuurlijke manier verholpen of verminderd worden. Maar eerst is er het intakegesprek. Helga legt uit: “Ik gebruik tijdens deze eerste kennismaking mijn heldervoelende en -wetende gaven om te bepalen welke therapievorm in het vervolgtraject centraal moet staan. Ik stem mij daartoe af op de energie van de cliënt, tune me op hem of haar in. Ik voel dan in mijn eigen lichaam waar deblokkades zich bevinden. Mijn zonnevlecht wordt bijvoorbeeld warm, of er ontstaat een druk op mijn keel.”

Engelen, gidsen & natuurwezens

Helga begint een magnetiseersessie altijd aan de voeten van de cliënt. Via deze lichaamsdelen duikt ze als het ware het lijf binnen, om het vervolgens stelselmatig op verstoringen na te lopen. ‘Scannen’ noemt ze dat. Ze gaat daarbij alle zeven auralagen af, terwijl ze ook de chakra’s onder handen neemt. Voor een buitenstaander een in potentie kolderiek schouwspel: “Ik maak trekkende en scheppende bewegingen met mijn armen om de slechte energieën uit het lichaam te verwijderen. Energetische tekorten vul ik aan, totdat ik voel dat het genoeg is. Dat de energie weer stroomt en de cliënt weer één en heel is.” Helemaal alleen staat Helga er tijdens dergelijke sessies niet voor. Vooraf vraagt ze aan engelen, gidsen en natuurwezens om bescherming, begeleiding en ondersteuning. En wie haar ook assisteert? Haar eigen vader! Helga: “Ik mag dan wel meer zien dan de gemiddelde mens, hulp van boven is altijd welkom. Zij zien weer meer dan ik. Fantastisch natuurlijk dat mijn eigen vader een bijdrage kan leveren. Ik ben trots op hem en hij op mij.” Magnetiseren is volgens Helga vooral een intuïtieve bezigheid. Er is een behandelprotocol, maar daarbinnen is de magnetiseur vrij zijn gevoel te volgen. Iedereen kan het leren, maar niet iedereen zal het zo in de vingers krijgen als Helga. Aanleg is daarvoor de voorwaarde. “Vergelijk het maar met schilderen. De één wordt geboren met het talent en heet Vincent van Gogh, een ander komt nooit verder dan wat gerommel op zolder.”

 

drop

Op afstand

Naast het magnetiseren en healen, geeft Helga massages: de Metamorfose Massage, de Breuss-massage en Dorn-therapie. Deze zijn weliswaar zacht, maar ook meer lichaamsgericht. Helga: “In het menselijk energielichaam worden problemen het eerst zichtbaar. Indien men ze laat voortwoekeren, zullen ze zich telkens een beetje meer verdichten in stoffelijkheid. Totdat het lichaam zelf de symptomen ervan gaat vertonen. Doet men er dan nóg niets aan, dan worden de klachten alsmaar heftiger. Totdat het lichaam zegt: ‘nu is het genoeg’. En een mens letterlijk tot stoppen wordt gedwongen. Waarom het aanbieden van lichaamsgerichte therapieën, terwijl de bron zich in ijlere substanties bevindt? Omdat de problematiek soms zo manifest, zo stoffelijk is geworden, dat deze, ondanks het verwijderen van de angel, op lichamelijk niveau toch blijft bestaan. Bovendien speelt mee dat sommige mensen een concretere aanpak appreciëren. Misschien zijn zij er nog niet aan toe om zich open te stellen. Om zich over te geven aan de verandering. Onbekend maakt onbemind, zegt men weleens. Ergens wrang… Want deden ze dat wel, ze zouden thuiskomen bij zichzelf. Bij hun ware zelf. Voorbij het ego, dat alles wil houden zoals het is.” Sinds kort werkt Helga op de ParaVisie Consultlijn. Het past in haar ontwikkeling: “Ik wil graag zoveel mogelijk mensen bereiken. Op afstand kunnen werken is dan een must. Mij is gebleken dat het overbrengen van energie via een telefonisch consult net zo effectief is als tijdens een persoonlijke ontmoeting. Efficiënter bovendien, want het bespaart tijd. Mijn boodschap is en blijft: kijk naar jezelf. Wat heeft deze gebeurtenis, situatie of aandoening mij te zeggen?” Zelf leert Helga nog dagelijks bij. Haar voornaamste struikelblok – het zichzelf onnodig klein willen houden – blijft een punt van aandacht. “Zo werkt dat met hoofdthema’s.” Maar migraine krijgt ze er al lang niet meer van. “Bewustwording maakt alles zachter en milder”, zo sluit ze af.

paraviewfoto6jpg

December Aanbieding –   Praktijk Avana

 

n.a.v. het artikel een kennismakings-behandeling

Healing/Magnetiseren

voor € 40,=

 

 Tijdens een Healingconsult maak ik de aura schoon en herstel ik de balans in de chakra’s. Het contact met de aarde en met de bron wordt hersteld en de energie kan weer vrij door het lichaam stromen. Door het doorgeven van de kosmische energie via mijn handen, wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd en de klachten worden op een natuurlijke manier verholpen of verminderd.

Een Healing kan heel goed helpen bij o.a. rug-, nek- & schouderklachten, gewrichtspijnen, overbelasting & blessures, stress-gerelateerde klachten (bijv. spanningshoofdpijn, slapeloosheid, spierverkrampingen), diverse stoornissen (bijv. angststoornissen, eetstoornissen), depressieve klachten, herstel na ziekte of na een operatie, enzovoort

 0_0_0_0_114_100_csupload_64943425_large

Bellen met mij…

Wil je mij zelf eens spreken. Dat kan!

Ik ben op gezette tijden bereikbaar op de ParaVisie Consultlijn: 0900-9313 (NL, € 0,90 p/m) of 0907-07385 (BE, € 1,50 p/m).

 

Bijzonder mooie en liefdevolle feestdagen toegewenst en tot volgend jaar…

Warme groet, Helga

 

Vertel uw netwerk over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *