c5017e9a6eda0a2fb37c35f23ec90e6b

Praktijk Avana

Nieuwsbrief April 2016

 

Beste nieuwsbrieflezer,

 

Wat is een Aura?

Een Aura is een onzichtbare kleurrijke energieveld in de vorm van een ei rond het fysieke lichaam van een levend wezen. Het is bekend dat mensen, dieren, planten, mineralen maar ook levenloze voorwerpen zoals gebouwen( kerken, kathedralen, enz.), artistieke en religieuze beelden en gewone voorwerpen van ons dagelijkse leven een Aura of een lichtstraling rond zich heen hebben die wij niet met een bloot oog kunnen waarnemen. Je kunt een Aura een lichtlichaam noemen.

Een menselijk auraveld is een persoonlijk energiereservoir die als een schaal van licht de energiestroom vanuit de Centrale Kosmische bron opvangt. Deze stroom wordt aan ieder mens dagelijks via het kristallen koord toegediend.

De chakra’s ofwel de spirituele energiecentra van de mens vangen die levensenergie op, verspreiden het door ons gehele lichaam en stralen het licht vervolgens weer uit die onze persoonlijke kwaliteiten vertoont. De chakra’s nemen de neutrale energie in en blazen de energie eruit die door de persoon zelf gekwalificeerd en gekleurd wordt. Omdat het licht van de Aura geen harde materiële substantie is, verandert ze voortdurend van vorm en kleur.

De kleur, vorm en grootte van een Aura is voor ieder levend wezen heel persoonlijk. De samenstelling van een Aura is afhankelijk van het karakter van het individu, maar ook van zijn levensopvattingen, doeleinden, bezigheden en zijn fysieke, emotionele en geestelijke toestand in een bepaald moment.

Iedere persoon is verantwoordelijk voor de lichtfrequentie rond zich heen. Een Aura is het complexe resultaat van onze creativiteit die uitgevoerd wordt door middel van de persoonlijke vrije wil. Heel vaak zijn wij niet bewust van dit proces omdat een gewoon mens niet in staat is om zijn eigen creatie (Aura) te zien.

Iedere Aura bevat een schat van informatie over de persoon zelf, zoals:

 

* wat voor een karakter een persoon heeft

* waar de persoon zich mee bezig houdt

* hoe gezond, ontspannen of gestresst de persoon is

* hoe emotioneel explosief of emotioneel stabiel de persoon is

* wat voor gedachtenpatroon de persoon heeft

* welk bewustzijnsniveau de persoon heeft ontwikkeld

* waar zijn prioriteiten liggen

* welke talenten de persoon heeft

* waar zich de blokkades in de aura bevinden

* wat de sterke kanten van de persoon zijn

* hoe positief en gelukkig hij in het leven staat

 

Een Aura stelt onze levensenergie en levenskracht voor. De staat van ons energieveld voor alle levende wezens is van groot belang. Zo moeten we de Aura als een tweede huid zien, die ons van levensenergie voorziet en ons tegen de invloeden van buitenaf beschermt. In een Aura bevinden zich energiepatronen die gevormd zijn door onze dagelijkse manier van handelen. Door onze regelmatige gedachten en overheersende emoties.

Het menselijke Aura wordt door de gedachten en emoties, die niet altijd zuiver zijn, dagelijks sterk beïnvloed. Bij een negatieve levenshouding, negatieve gedachten, negatieve emoties kunnen energieblokkades, energiestoringen of “gaten” in de aura ontstaan die uiteindelijk zich in ziektes of pijn in het fysieke lichaam vertalen.

aura2

Niet iedereen kan een Aura zien, toch kunnen veel mensen de Aura voelen. Het ook voor veel mensen die al over bepaalde vermogens beschikken aan te leren. Door trainen komen dus leren om een Aura te zien of te voelen, je kunt jezelf hierin bekwamen door concentreren op de persoon waarvan je de Aura van wilt bekijken, ontspannend kijken dit is niet op papier uit te leggen.

Het gebied rond het hoofd is het makkelijkst om een Aura waar te nemen en vaak zie je een wit licht/kleur rondom. Een aura of chakra-healer is iemand die je kan helpen de verbinding met de bron te maken of te herstellen. Hij/zij kan blokkades helpen op te lossen en daarmee de stroom tussen de chakra’s weer vrij te maken en/of de kwaliteit van de verschillende aura lagen weer te herstellen. Daarmee kunnen geestelijke en lichamelijke klachten worden opgelost.

Door de geschiedenis heen hebben sommige mensen Aura’s kunnen zien. Maar pas de laatste tijd hebben wetenschappers het bestaan van dit “onzichtbare omhulsel” kunnen vaststellen, dat mediamieke mensen altijd al konden zien. Veel mensen konden als kind Aura’s zien, maar verliezen dit vermogen als ze volwassen worden.

Aura’s worden in verschillende vormen gezien. Normaal zien ze eruit als energievelden die het hele lichaam omgeven als een enorm ei. Veel mensen hebben een Aura beschreven als een “aurisch ei” De meeste Aura’s strekken zich uit tot ongeveer een halve meter rond het lichaam. Men gelooft dat, naarmate de persoon spiritueel meer ontwikkeld is, zijn of haar Aura breder is.

aura

Binnen dit grote ei bevinden zich lijnen van kracht en energie, die in alle richtingen uitstralen en reflecteren wat iemand denkt, voelt, hoe zijn gezondheid is en wat hij kan.

Aura’s bestaan uit energievelden die onder de juiste hoek naar elkaar toe stromen. Het eerste stroomt verticaal in het lichaam op en neer. Haaks hierop staan energievelden die horizontaal rond het lichaam stromen. En ten slotte zijn er nog andere energiegolven die uit de ruggengraat stralen naar de uiteinden van een Aura. Ze lopen kriskras door elkaar en creëren zo een netwerk van strengelde magnetische energie.

Aura’s bestaan uit verschillende lagen. In de traditionele interpretatie vertegenwoordigde elke laag van de Aura een ander gebied van het leven. De mentale Aura bijvoorbeeld beheerste de denkprocessen en de astrale Aura de emoties. Toch handelen we in het dagelijks leven een combinatie van deze twee. We gebruiken onze emoties als we denken, en zelfs als we emotioneel handelen, komen er gedachten aan te pas. Tegenwoordig weten we dat alles met elkaar samenhangt en daarom kijken we naar een Aura als een geheel.

aura1

Daarnaast bevat de Aura stralen van verschillende kleuren die het lichaam door de Aura naar buiten uitstraalt. Sommige mensen vinden dat deze als een gedachtengolven gezien moeten worden, en onze Aura’s worden inderdaad enorm beïnvloed door onze gedachten en emoties. Hier komen ongetwijfeld uitdrukkingen als “rood van woede” en “groen van jaloezie” vandaan. Deze gedachtengolven komen en gaan en mogen niet worden beschouwd als permanent onderdeel van de Aura. Niemand blijft weken- of maandenlang “rood van woede”. Maar negatieve gedachten en emoties kunnen permanente veranderingen in de Aura veroorzaken. In zo’n geval veranderen ze de van nature stralende, vibrerende kleuren van de Aura in sombere, weerzinwekkende of zelfs boosaardig ogende kleuren.

Onze Aura’s reageren voortdurend op de Aura’s van anderen. Als we iemand ontmoeten die we mogen gaan onze Aura’s open en laten we de Aura’s mengen. Wanneer twee mensen die erg verliefd zijn samen zijn, lijken hun Aura’s gecombineerd te worden tot één schitterend vibrerende Aura. Wanneer we iemand ontmoeten die we niet aardig vinden, stoten de Aura’s elkaar af. Hebt u nooit iemand ontmoet die u ogenblikkelijk antipathiek vond zonder dat u daarvoor een reden had? Uw Aura kan zijn afgestoten door die van de ander, als een waarschuwing om bij deze persoon uit de buurt te blijven. Het gevolg voor iemand die altijd negatief denkt, is dat hij geleidelijk iedereen afstoot die in zijn of haar leven komt.

aura-chakra

Enkele mensen zijn “psychische vampiers”: ze tappen uw Aura-energie af om hun eigen Aura te versterken. Hebt u uzelf nooit uitgeput gevoeld als u een tijdlang in iemands gezelschap had verkeerd? De kans bestaat dat dit zo’n vampier was. Deze onfortuinlijke mensen maken een onbuigzame indruk, hebben geen psychisch bewustzijn en bezitten weinig zelfvertrouwen. Bewust of onbewust nemen ze energie van anderen over, wat goed is voor henzelf, maar anderen uitgeput en gefrustreerd achterlaat.

De Aura is niet vanaf de geboorte aanwezig, maar de eerste ademhaling kan het prilste begin van een aura al worden waargenomen. Dit lijkt erop te wijzen dat de Aura bestaat uit energie die in het gestel wordt opgenomen door in te ademen en die weer naar buiten straalt in de vorm van de aura. Nader bewijs hiervoor is de duidelijke verbetering in omvang en kleur van de aura’s van mensen die veel bewegen en op de juiste manier ademen.

De Aura moet stralen met kleuren die intens en bijna lichtgevend lijken. Maar onze karakters veranderen onze Aura op subtiele wijze. Een mooi voorbeeld….Een vrijgevig persoon heeft een brede Aura met kleuren die in pasteltinten getekend zijn. En een gierigaard zal een Aura hebben die er klein en somber uitziet, alsof de kleuren een beetje zijn vertroebeld.

Heb je vragen hierover nadat je de Nieuwsbrief hebt gelezen en/of voel je dat je meer levensenergie kan gebruiken of heb je pijnlijke ongemakken?…

Gun jezelf een Aura- en Chakra behandeling. Het is in te zetten bij iedere vorm van disbalans en pijn, zowel lichamelijk als geestelijk. Aura & Chakra Healing kan zowel bij mensen als bij dieren ingezet worden, ongeacht leeftijd (ook bij jonge kinderen en baby’s). Een Healing is heel goed te combineren met Kristal- & Edelsteentherapie, omdat deze natuurlijke geneeswijze de werking versterkt.

Je kunt mij mailen: helga.avana@gmail.com of bellen: 06-23294969

Warme, liefdevolle groet, Helga

Vertel uw netwerk over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *