c5017e9a6eda0a2fb37c35f23ec90e6b

Praktijk Avana

Nieuwsbrief Juli/Augustus 2015

 

Beste nieuwsbrieflezer,

Verbinden met jezelf,

Verbinden met je natuur,

Verbinden met je Kern

Zelfvertrouwen, vertrouwen op je natuurlijke zelf, vertrouwen op je innerlijk weten, simpelweg vertrouwen hebben, in verbinding staan met jezelf…

Allemaal leuk die kreten maar hoe doe je dat..

Uit mijn eigen ervaring weet ik dat het een bijzonder en vaak ook een moeilijke zoektocht is om die verbinding te krijgen, te voelen en te behouden.

Weer leren dat je zintuigen veel eerder dan onze gedachten laten weten wat wij echt nodig hebben voor onze gezondheid en ons welbevinden. Weer durven vertrouwen op die zintuigen. Door wat meer in contact te komen met de natuur gaat dat eenvoudiger. Daar staan onze zintuigen open en zijn we beter in staat om te luisteren naar de informatie die ons lichaam afgeeft.

Ga maar onderzoeken welke invloed de natuur op je heeft of welke ervaringen je ermee hebt gehad. Je weer openstellen voor zintuigelijke prikkelingen die voor je welzijn zorgen, staan hier centraal.

Bewust worden van het hoofd en het lichaam. Bewust worden van het verschil tussen gedachten en gevoel. Het wordt je duidelijk op welke wijze je rationele denken je zintuigen dwarszitten.

Je lichaam weer verbinden met je hoofd. Het creëren van optimale samenwerking tussen gevoel en ratio is de volgende stap. Het voelen en denken wordt weer één. Het bekrachtigen van ervaringen door er woorden aan te geven is van essentieel belang om positieve ervaringen te verankeren in je lichaam. Dan weet je wanneer je op jezelf kunt vertrouwen.

Met zelfvertrouwen je eigen pad volgen, ga durven volgen wat je hart je ingeeft. In actie komen. Je leert op een diep niveau verbinding maken met de energie van het leven zelf. Zie het vooral als Liefde in jezelf, voor jezelf. Er is liefde en positieve energie in ieder mens. Het is een energie of een kracht die niet makkelijk beschreven kan worden. Het is een kracht die blijft sluimeren als je er niets mee doet. Maak de relatie met jezelf prioriteit. Als je dit als leidraad aanhoudt zal je veel makkelijker liefde kunnen geven en jezelf kunnen zijn.

10330387_259000480950263_1215834852521742623_n

Klinkt het nog wat vaag?

Het duurt een leven om te ontdekken hoe het precies werkt, dus dat is normaal. Hier staan vijf tips die je kunnen helpen om je kern te vinden en ermee te verbinden.

Zoek de Stilte op

Maak de keuze om de onrust in je leven te beperken en te verminderen. Bijv. wanneer je alleen in de auto zit. Zet de radio af. Probeer ook niet tegen jezelf te praten. Probeer van meditatie een ritueel te maken, al is het maar een paar minuten per dag. “Stilte is de taal van de Goden”. Vraag in stilte, luister in stilte en werk in stilte. Het zal een kracht zijn die je dichter bij je bron brengt.

Positieve energie in je omgeving

Als je omgeeft met mensen die ook op hetzelfde pad zitten als jij en op zoek zijn naar hun levensenergie werkt dit dubbelop. Soort zoekt soort, dus waarmee jij je omgeeft zal het eenvoudiger maken je kern te vinden. Ook als jij constant in de omgeving bent van boze, depressieve, klagende mensen dan zal je je leven waarschijnlijk iets minder uitdagend vinden. Kies ervoor om bij mensen te zijn die je steunen in je pad.

Les één daarbij is dat je krijgt wat je geeft. Oordeel niet, kijk naar wat mensen doen en maken, vraag wat zij echt belangrijk vinden. Besteed ook aandacht aan je inrichting van je woning/tuin en hoe je je kleed. Allemaal met het idee dat je iemand wilt zijn die anderen wilt helpen en liefde wilt geven. Het is waarschijnlijk zwaar in het begin, zeker als je in een negatieve omgeving zit. Zoek dan een groep van positieve mensen en kijk of jij de kracht kan vinden positieve energie te blijven uitstralen op iedereen die je tegenkomt.

Terug naar de natuur

Een van de meest spirituele dingen die je kan doen is tijd in de natuur doorbrengen. Als je in de natuur bent is het makkelijker om rust te vinden en om terug te gaan naar jezelf. Zelfs als het niet duidelijk is wat dat betekent of je er niet aan toe bent om naar jezelf op zoek te gaan is de natuur een plek om aan te sterken. Kijk naar de schoonheid van de natuur, niet verpest of bewerkt maar vol leven en vol kracht. Een boom kan een inspiratie zijn voor iedereen. Een bos is een plek vol leven en vol dieren, parasieten en ziektes die de boom ziek kunnen maken. Toch staat die boom er en groeit die door. Zo is het ook met jouw ziel. Jij bent ook natuur en jij gaat ook door met leven met al jouw ervaringen.. Voel die energie en herken het in jezelf!!

images (71)

Beoefen Yoga

Het woord “Yoga” betekent samenkomen of bijeenkomen. Yoga brengt je lichaam door strekken, balanceren en bewegen dichter bij je geest en ziel. Het is een prachtige training voor je hele lichaam, vooral de gewrichten, spieren en zelfs organen. Maar vooral voor je geest. Yoga is niet alleen een oefening voor flexibiliteit. Veel meer dan dat helpt het om slechte gewoontes af te leren en zelfdiscipline. Die zelfdiscipline kan je afhouden van alle afleidingen en gewoontes die schadelijk zijn voor je, op lange termijn.

Ga beginnen met mindfullness

Ervaar op een diep niveau de dingen die jij in een dag doet. Probeer de gewone gevoelens en impulsen niet de overhand te laten krijgen. Jij bent niet alleen je gedachten en je impulsen. Als jij ineens zin krijgt om snoep te gaan eten of te roken bijvoorbeeld Dit is niet je kern en hier hoef je niet aan te voldoen. Ga bij jezelf na wat je echt wilt en wie je echt wil zijn. Gebruik mindfullness om je leven richting te geven. En vol te houden.     Wanneer je bewust in verbinding leeft, draagt dat bij aan een gevoel van vreugde, geluk en welzijn. Er is maar één verbinding en dat is de verbinding met jezelf. Je ware Kern. Het is dus van belang de verbinding in jezelf te herstellen.

Voel maar wat bij je past om de verbinding met jezelf, je Kern te herstellen.

Wil je dit delen met mij? Of heb je andere vragen?  Je kunt mij mailen: helga.avana@gmail.com

Warme, liefdevolle groet, Helga

download (5)

 

 

Begin to see yourself as a soul with a body rather than a body with a soul

Wayne Dyer

 

Vertel uw netwerk over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *