Magnetiseren

Magnetiseren is een genezingsmethode die al in de oudheid werd toepast en waar vandaag de dag nog steeds mooie resultaten mee worden behaald.

Magnetiseren is het op een liefdevolle wijze doorgeven van energie, daar waar blokkades worden gevoeld brengt magnetiseren licht en liefde naartoe. Deze energie wordt gebundeld met mijn intuïtieve vermogens en kent geen tijd en ruimte.

Het gaat daar heen, waar het lichaam het nodig heeft. Het kan rechtstreeks bij de cliënt door handoplegging. Op deze manier activeert het lichaam zichzelf om te genezen en klachten op te heffen. Het emotionele lichaam zuivert zich van de emotionele en fysieke disbalans die is ontstaan door de prikkels van buitenaf

Uiteraard kan men verder met bijna alle klachten bij mij komen. Hierbij kunt u denken aan lichamelijke en psychische klachten, het verminderen van chronische pijnen, o.a.

 • Vermoeidheidsklachten
 • Vermindering van stress
 • Slaapproblemen
 • Schouder en nekklachten
 • Hoofdpijn
 • Spierpijnen
 • Ontstekingen
 • Kneuzingen
 • Reuma en fibromyalgie
 • Ondersteuning van de reguliere geneeskunde etc.
 • Depressie
 • Faalangst
 • Lusteloosheid
 • Agressie
 • Onzekerheid

Ook bij kinderen helpt Magnetiseren, het brengt de levensenergie weer in balans en laat het beter stromen. Zodat ze beter bij hun ware zelf blijven! Daar waar blokkades worden gevoeld brengt magnetiseren licht en liefde naartoe. Het emotionele lichaam zuivert zich van de emotionele en fysieke disbalans die is ontstaan door de prikkels van buitenaf.

Misschien is er gezegd dat je kind een probleem heeft, terwijl jij het gevoel hebt dat dat wel meevalt. Als ouder ben je ervan overtuigd dat het gedrag wat als probleem bestempeld wordt (bv. emotioneel, verlegen, agressief) door overprikkeling komt en afhankelijk is van de situatie.

Deze kinderen voelen zich ook vaak onbegrepen….

Dit vaak onbegrepen voelen uit zich meestal in klachten zoals o.a. bedplassen, allergie, eczeem, faalangst, onzekerheid, angsten, verdriet, woede-uitbarstingen, ADHD, PDD-NOS, niet kunnen meekomen op school, problemen met eten, bang zijn in het donker en andere klachten. Zo’n klacht kan ook een signaal zijn dat het kind hooggevoelig is.

Meer informatie over Magnetiseren kunt u terug vinden in de Nieuwsbrief Magnetiseren..

images (56)

 

Paula: Ik heb een aantal keren de behandeling magnetiseren gehad, voor mij een bijzondere ervaring , alsof je weg zinkt in een gevoel van gewichtsloosheid en waar zelfs mijn hoofd even “leeg” was. Je voelt het warm worden zonder te zien waar Helga haar handen houdt en er daalt een diepe rust in je neer.

 

Metamorfose Massage

Metamorfose massage is een vrij onbekende, zeer eenvoudige techniek, ontwikkeld door Robert Saint John en later verder uitgewerkt door Gaston Saint-Pierre.

Bij metamorfosemassage worden de reflexgebieden van de wervelkolom op de voeten, de handen en het hoofd zacht aangeraakt. Deze gebieden corresponderen met onze voor-geboortelijke periode. In deze periode kunnen blokkades zijn ontstaan die van grote invloed zijn op ons dagelijkse leven en beleven, vaak herkenbaar als ingesleten patronen die zich steeds weer in een ander jasje aan ons opdringen.

download (11)

De geblokkeerde energie kan in beweging gebracht worden door de zachte aanraking, die zonder enige sturing van de kant van de masseur wordt uitgeoefend. Ieder mens weet diep van binnen nog wie hij bedoeld is te zijn en hoe hij op zijn eigen wijze en in zijn eigen tempo tot bewustzijn, groei of genezing kan komen. Omdat er richtingsvrij gewerkt wordt, bepaalt iemand dus zelf hoe en hoe snel de aanraking van de masseur in zijn lichaam en zijn leven uit gaat werken.

De ontvanger van de massage leert zichzelf ervaren en (her)kennen. Tijdens de massage kunnen allerlei sensaties optreden. Van warm naar koud, tintelingen, spontane bewegingen, sensaties van stromende energie, emoties die boven komen. Oude klachten kunnen zelfs tijdelijk terugkeren. Maar welke de reactie ook is, als de levensenergie weer vrijuit kan stromen, zal deze aangewend kunnen worden voor bewustwording, groei en genezing.

Reacties die kunnen voorkomen na een metamorfosebehandeling zijn:

 • Verdwijnen van diverse lichamelijke klachten zoals koude handen/voeten, hoge bloeddruk, menstruatieklachten, obstipatie..
 • Betere doorbloeding, waardoor o.a. betere genezing van wonden
 • Meer energie en doelgericht handelen. Men vindt eindelijk de kracht om datgene aan te pakken wat je al zolang van plan was.
 • Loskomen van verdriet, onmacht en woede…dit kan tijdens of vlak na de behandeling gebeuren of soms dag(en) later.
 • Herbeleven van traumatische ervaringen en verwerking hiervan
 • Liever worden voor jezelf

images (51)

De massage wordt meestal als zeer prettig ervaren met een diep ontspannende werking. Dat is een prettig gegeven. We kunnen zoveel voor elkaar betekenen door “alleen maar”de voeten, de handen en het hoofd van de ander zacht aan te raken. We kunnen een katalysator zijn in het proces van zelfontdekking en zelf(h)erkenning en zo de ander helpen te worden wie hij bedoeld is te zijn. Deze massagevorm kent geen contra-indicaties.

Na de massage is het belangrijk even rustig een half uurtje te blijven liggen en te laten gebeuren wat nodig is. De weken na de massage is de invloed ervan nog steeds actief. Daarom mag je de massage niet te vaak uitvoeren; maximaal eens per week.

Alie: Het begon in eerste instantie met een healing. Helga vertelde dat zij ook een Metamorfose-behandeling kon en wilde geven zodat ik meer inzichten zou krijgen. Dat gebeurde ook. Er gebeurt veel, soms helemaal niet makkelijk maar uiteindelijk brengt het je wel waar je wezen wilt.

 

 

Het kan zijn dat u een klacht heeft die hier niet vermeld staat.

Aarzel niet, maar neem dan vrijblijvend contact met mij op.